sâmbătă, 17 martie 2012

Reflexoterapia si sanatatea

Reflexoterapia este o tehnica veche ce are stranse legaturi cu stiinta si este folosita pentru a dignostica, pentru a vindeca, si pentru a preveni boli sau afectiuni care sunt legate de un organ specific fiecarei zone care trebuie masata. Aceasta tehnica este cunoscuta din antichitatea chineza si cea egipteana si consta intr-un masaj efectuat in diferite zone reflexogene precum palmele, talpile si capul. Prin masarea acestor zone organismul elimina toxinele din corp, imbunatateste circulatia sangvina si echilibrul. Aceasta tehnica presupune masarea punctelor care au fost diagnosticate ca fiind sensibile cu articulatiile interfalangiene, avand o ordine care ia in considerare ecoul biologic al unui organ anume care este reprezentat. Pentru masarea punctelor reflexogene nu se folosesc obiecte intermediare (betisoare, baghete, cristale, bucati de lemn).

Prin reflexoterapie  corpul omului este stimulat si poate avea o functionare perfecta depinzand de un numar de sedinte in functie de problemele de sanatate ale fiecaruia, de modul de viata sau de vechimea afectiunii.

De  foarte multe ori reflexoterapia este facuta concomitent cu un tratament naturist individualizat cum ar fi cataplasma, baia de plante, suplimente alimentare si produse din domeniul apiculturii. Toate acestea se asociaza luand in considerare indicatiile de dieta si hidratarea corecta. Prin acest masaj reflexogen organismul omului isi recapata echilibrul psihic de care are nevoie dupa perioade mari de solicitare si stres. Reflexoterapia este o tehnica ce priveste intregul organism. Reflexoterapia, realizata corect in zonele potrivite, este inofensiva, reda bunastarea organismului si se poate face orcarui om de orice varsta. In momentul in care reflexoterapeutul face masajul unui pacient trebuie sa tina seama si sa controleze punctele reflexe pentru a nu traumatiza zonele invecinate.

Intreruperea circulatiei sangvine in zona reflexa a organului corespunzator face ca intensitatea durerii organului afectat sa creasca foarte mult. Prin masarea zonelor care corespund unui organ anume, intr-o perioada de mai multe sedinte, se distrug cristalele de toxine sau depunerile. Circulatia sangelui le va trimite spre organele raspunzatoare cu eliminarea toxinelor din organism, avand ca rezultat imbunatatirea starii organismului. Fiecare parte din corp si fiecare organ are nevoie de oxigen, anticorpi, hormoni, si material nutritiv. De aceea este foarte importanta o buna circulatie a sangelui. Daca circulatia sangelui este lenta atunci si vindecarea pacientului va fi mai lenta. Ficare om poate sa isi imbunatateasca circulatia sangelui prin exercitii fizice, gimnastica sau sport, astfel mentinand si o conditie fizica buna prin activitatea musculara facuta.

Prin lipsa activitatii muschilor tesuturile se fibrolizeaza, iar in consecinta circulatia sangelui este mai dificila in acea zona, iar mobilitatea incheieturilor de la maini si picioare scade, acestea devenind dureroase, creand presiune asupra terminatiilor nervoase sau terminatiilor vasculare. Urmarile circulatiei sangvine ingreunate sunt acumularea toxinelor in  organele afectate si un dezechilibru al intregului corp.

Reversul lipsei activitatii muschilor este circulatia deficitara a sangelui intr-o parte a corpului, iar daca aceasta afectiune nu se remediaza se ajunge chiar si la distrugerea propriei structuri a organului, care nu este alimentat corespunzator. Apare si intoxicarea organismului din cauza acumularii excesive de toxine si neeliberarea acestora, durerile si bolile se amplifica iar imunitatea corpului scade. Daca aceste stari nu sunt prevenite din faza incipienta vor aparea tulburari grave ale organismului.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu