duminică, 18 martie 2012

Reflexoterapia

Reflexoterapia



Reflexoterapia, asociata in unele cazuri cu un masaj terapeutic general, impune obligatoriu un anumit regim de viata si alimentar. In felul acesta organismul se echilibreaza si se diminueaza actiunea nociva a rezidurilor metabolice. Sistemul nervos, organele senzoriale, sistemul cardiovascular, endocrin si hepatic, organele interne etc, sunt sisteme si organe care formeaza organismul uman si prin masarea punctelor reflexe din talpa se reuseste echilibrarea acestora.
Ca durata, tratamentul poate varia de la o persoana la alta in functie de reactia fiecarui organism in parte. La afectiunile in faza incipienta sunt de ajuns 12 sedinte. In cazul bolilor cronice sunt necesare 20-25 sedinte in functie de vechimea bolii si de varsta pacientului. Timpul necesar efectuarii unei sedinte, in functie de afectiune, dureaza intre 20 si 40 minute. Cazurile deosebite fac ca o sedinta sa dureze pana la 60 minute. Dupa terminarea tratamentului se fac sedinte de intretinere, mult mai rar, ajungand de la o data pe saptamana la o data la 2 luni.
Pentru ca efectul tratamentului de reflexoterapie sa fie vizibil si de durata, pacientii care recurg la acest tratament trebuie sa adopte un regim echilibrat de viata prin eliminarea exceselor de orice fel: tutun, alcool, cafea, grasimi alimentare, stres, viata sexuala dezordonata. Deasemeni, nu este indicat a se intrerupe tratamentul medicamentos prescris de medicul curant. Dupa tratamentul reflexoterapeutic se va observa schimbarea de parametrii la analizele de specialitate si numai atunci medicul va decide schimbarea sau intreruperea tratamentului medicamentos.
Foarte bune rezultate se obtin in: stres, migrene, insomnii, impotenta sexuala, afectiuni hepatice si biliare, diabet, tulburari endocrine, prostatite, constipatie, reglarea ciclului menstrual, tulburari cauzate de menopauza, afectiuni respiratorii, osteoporoza, obezitate, reumatism, afectiuni ale aparatelor: digestiv, circulator, genital, urinar, afectiuni oculare, ale coloanei vertebrale (sciatica, spondiloze, cifoze etc).
In concluzie, principalul scop al reflexoterapiei consta in eliminarea toxinelor adunate in terminatiile nervoase, revigorarea circulatiei sangvine in regiunile deficitare, tratarea afectiunilor existente, depistarea altora de care nu se stia si eliminarea cauzelor care le-a produs. 
 
Programări la:
Telefon: 0723.136.784
www.facebook.com/CabinetReflexoterapieDeva
 

sâmbătă, 17 martie 2012

Reflexoterapia si sanatatea

Reflexoterapia este o tehnica veche ce are stranse legaturi cu stiinta si este folosita pentru a dignostica, pentru a vindeca, si pentru a preveni boli sau afectiuni care sunt legate de un organ specific fiecarei zone care trebuie masata. Aceasta tehnica este cunoscuta din antichitatea chineza si cea egipteana si consta intr-un masaj efectuat in diferite zone reflexogene precum palmele, talpile si capul. Prin masarea acestor zone organismul elimina toxinele din corp, imbunatateste circulatia sangvina si echilibrul. Aceasta tehnica presupune masarea punctelor care au fost diagnosticate ca fiind sensibile cu articulatiile interfalangiene, avand o ordine care ia in considerare ecoul biologic al unui organ anume care este reprezentat. Pentru masarea punctelor reflexogene nu se folosesc obiecte intermediare (betisoare, baghete, cristale, bucati de lemn).

Prin reflexoterapie  corpul omului este stimulat si poate avea o functionare perfecta depinzand de un numar de sedinte in functie de problemele de sanatate ale fiecaruia, de modul de viata sau de vechimea afectiunii.

De  foarte multe ori reflexoterapia este facuta concomitent cu un tratament naturist individualizat cum ar fi cataplasma, baia de plante, suplimente alimentare si produse din domeniul apiculturii. Toate acestea se asociaza luand in considerare indicatiile de dieta si hidratarea corecta. Prin acest masaj reflexogen organismul omului isi recapata echilibrul psihic de care are nevoie dupa perioade mari de solicitare si stres. Reflexoterapia este o tehnica ce priveste intregul organism. Reflexoterapia, realizata corect in zonele potrivite, este inofensiva, reda bunastarea organismului si se poate face orcarui om de orice varsta. In momentul in care reflexoterapeutul face masajul unui pacient trebuie sa tina seama si sa controleze punctele reflexe pentru a nu traumatiza zonele invecinate.

Intreruperea circulatiei sangvine in zona reflexa a organului corespunzator face ca intensitatea durerii organului afectat sa creasca foarte mult. Prin masarea zonelor care corespund unui organ anume, intr-o perioada de mai multe sedinte, se distrug cristalele de toxine sau depunerile. Circulatia sangelui le va trimite spre organele raspunzatoare cu eliminarea toxinelor din organism, avand ca rezultat imbunatatirea starii organismului. Fiecare parte din corp si fiecare organ are nevoie de oxigen, anticorpi, hormoni, si material nutritiv. De aceea este foarte importanta o buna circulatie a sangelui. Daca circulatia sangelui este lenta atunci si vindecarea pacientului va fi mai lenta. Ficare om poate sa isi imbunatateasca circulatia sangelui prin exercitii fizice, gimnastica sau sport, astfel mentinand si o conditie fizica buna prin activitatea musculara facuta.

Prin lipsa activitatii muschilor tesuturile se fibrolizeaza, iar in consecinta circulatia sangelui este mai dificila in acea zona, iar mobilitatea incheieturilor de la maini si picioare scade, acestea devenind dureroase, creand presiune asupra terminatiilor nervoase sau terminatiilor vasculare. Urmarile circulatiei sangvine ingreunate sunt acumularea toxinelor in  organele afectate si un dezechilibru al intregului corp.

Reversul lipsei activitatii muschilor este circulatia deficitara a sangelui intr-o parte a corpului, iar daca aceasta afectiune nu se remediaza se ajunge chiar si la distrugerea propriei structuri a organului, care nu este alimentat corespunzator. Apare si intoxicarea organismului din cauza acumularii excesive de toxine si neeliberarea acestora, durerile si bolile se amplifica iar imunitatea corpului scade. Daca aceste stari nu sunt prevenite din faza incipienta vor aparea tulburari grave ale organismului.